Bakul KriptoMajors

Bakul KriptoMajors adalah produk unik yang menggabungkan Bitcoin (BTC/USD), Ether (ETH/USD), Litecoin (LTC/USD), dan Bitcoin Cash ABC (BCH/USD) menjadi satu instrumen dan merupakan penanda aras yang direka untuk mencerminkan perubahan dalam nilai USD bagi sekumpulan Mata Wang Krypto dengan pangsa pasaran tertinggi pada waktu pembentukan bakul tersebut.

Indeks ini bermula pada 31 Disember 2020, pada nilai $100. Ia mewakili perubahan nilai sejak permulaan, daripada posisi $25 dalam setiap komponen:

Koin Berat
Bitcoin (BTC/USD) 25%
Ether (ETH/USD) 25%
Litecoin (LTC/USD) 25%
Bitcoin Cash (BCH/USD) 25%

Waktu Dagangan

Sila klik di sini untuk jam dagangan (Rujuk kepada "Semua Matawang Kripto")

Namun, sila ambil perhatian bahawa waktu mungkin berubah berdasarkan Waktu Penjimatan Siang. Waktu beroperasi semasa cuti akan dipaparkan di sini.

Sebaran

KriptoMajors mempunyai spread yang berubah-ubah yang akan melebar dan menyempit bergantung kepada keadaan pasaran.

Saiz Kontrak Maksimum

Bilangan kontrak maksimum per klik (perdagangan) untuk KriptoMajors adalah 200.

Kos Pip Minimum (Nilai)

KriptoMajors mempunyai nilai minimum sebanyak 1.00 USD setiap mata (Nilai setiap mata perbezaan anda mungkin berbeza jika akaun anda didenominasikan dalam mata wang yang berbeza. Sila rujuk pada tetingkap Kadar Urus Dagangan Mudah dalam Trading Station untuk nilai ini).

Lokasi pip/mata ditunjukkan di bawah. Setiap pergerakan harga 1.00 pada KriptoMajors adalah 1 pip/mata.

KriptoMajors

Keperluan Margin KriptoMajors

Keperluan Margin KriptoMajors dikemaskini tidak lama selepas pasaran dibuka (Ahad 18:00 ET) dan kemudian dikemaskini harian antara 17:00 ET hingga 18:00 ET.

KriptoMajors diberi leverage pada 4:1 dan keperluan margin baru akan menjadi setara dengan suku daripada nilai nominal 1 kontrak pada jam 5 petang EST.

Contohnya, jika kadar KriptoMajors adalah 200.00 antara 17:00 ET hingga 18:00 ET, Keperluan Margin untuk satu kontrak akan dikemaskini kepada $50 USD.

KriptoMajors adalah instrumen yang berisiko tinggi dan jika terdapat pergerakan pasaran intraday yang ketara, keperluan margin mungkin dikemaskini intraday.

Pembiayaan Semalaman

KriptoMajors mempunyai caj pembiayaan semalaman (Dipaparkan sebagai Rollover dalam Platform Trading Station).

Kadar pembiayaan semalaman semasa adalah 0% (tahunan) untuk posisi pendek dan -25% (tahunan) untuk posisi panjang dan menjadi 3x pada hari Jumaat.

Sekatan Dagangan

FXCM membenarkan dagangan panjang dan pendek pada semua katalog dagangan kami.

Namun, disebabkan oleh ketidakstabilan yang tinggi dan likuiditi yang rendah ketika berdagang mata wang kripto, terdapat kemungkinan di mana posisi baru tidak dapat dibuka pada KriptoMajors.

Semasa mana-mana tempoh di mana KriptoMajors mempunyai sekatan dagangan yang dikenakan, sebarang pesanan pasaran atau pesanan masuk yang dipicu akan ditolak dan dipadamkan.

Popup akan muncul di skrin anda memberi maklumat tentang sebab penolakan tersebut.

Maklumat Lain

Jika salah satu komponen individu dalam Baskte tidak menerima kemas kini harga selama 1 minit, KriptoMajors akan menjadi sementara tidak dapat didagangkan. Ini mungkin mengakibatkan pesanan tergantung pada TS2 atau pesanan ditolak pada MT4. Kami mengesyorkan berdagang dengan berhati-hati sekitar Bukaan dan Penutupan Pasaran dan sebarang tempoh likuiditi yang rendah.