Berdagang Minyak Mentah sebagai CFD

Boleh dikatakan bahawa dunia bergerak dengan minyak. Amerika Syarikat sendiri mengguna hampir 20 juta tong sehari, satu jumlah yang menakjubkan, jika anda pertimbangkan satu tong purata boleh digunakan untuk 40 kereta. Permintaan global terhadap minyak adalah kuat, dan sebagai pelaburan, spekulator membeli dan menjual berdasarkan pendapat mereka mengenai fluktuasi pasaran, sama ada disebabkan oleh inisiatif saluran paip, bekalan rizab, dan juga perang.

Minyak mentah terdapat semula jadi di dalam formasi batuan bawah tanah. Pengeluaran boleh menjadi rumit dan berlaku di darat dan di luar pantai. Minyak mentah perlu diolah untuk produk petroleum seperti petrol. Bergantung kepada sumbernya, minyak mentah dinamakan berdasarkan kepekatan (ringan dan berat), dan kandungan sulfur (manis atau masam). Gred penghantaran minyak mentah yang popular termasuk West Texas Intermediate, U.K. Brent, Norwegian Oseberg Blend dan lain-lain.

Untuk berdagang minyak sebagai CFD, anda perlu memahami elemen kontrak. Jika anda ingin berdagang West Texas Intermediate, sebagai contoh, cari USOIL, kerana gred ini didagang di Bursa Mercantile New York (NYMEX). Jika anda fikir harga minyak akan naik, anda membeli USOIL, menggandakan harga belian dengan bilangan kontrak yang anda mahu berdagang, atau tong dalam kes ini.

Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan apabila berdagang minyak, termasuk teori tentang pengeluaran puncak, di mana minyak yang tersedia mencapai tahap puncak, rata, kemudian mula menurun. Demikian, pemanasan global telah menimbulkan kebimbangan bagi banyak pedagang apabila pembangunan sumber tenaga hijau mengurangkan penggunaan. Dalam apa jua keadaan, minyak telah terbukti sebagai komoditi yang popular dan menarik untuk didagang.

Carta Perdagangan EUR/USD

Prestasi Masa Lalu: Prestasi Masa Lalu bukan penunjuk keputusan masa depan.

WAKTU PASAR

Anda boleh berdagang minyak dari Ahad 22.00 GMT hingga Jumaat 20.45 GMT. Terdapat istirahat selama satu jam setiap hari pada 21.00 GMT.

PLATFORM SEMUA DALAM SATU

Berdagang minyak bersama mata wang di Trading Station, memberi anda dagangan satu klik yang mudah, intuitif, serta pakej carta yang canggih.

BERDAGANG DARI MANA-MANA

Akses Trading Station di komputer meja, tablet, dan telefon bimbit untuk kekal bersambung dan maklumat di hujung jari anda.

PANDUAN PRODUK

Baru dalam CFD? Belajar asas-asas dan dapatkan jawapan dalam Panduan Produk CFD kami.